Kafada kabuk çıkması

Kafada kabuk çıkması daha çok çocuklarda görülür. Konak denilen bu durum daha çok çocuğun cildinin hızlı yenilenmesi ve agresif yıkamamaya bağlıdır, seyrek olarak ta kafa derisinde mantar olur. Bebeklerde görülen bu kabuklanma genellikle önemsenmez ve tedavi gerekmeden şampuanla düzelir.
Erişkinlerde durum daha farklıdır;
Saç ekimi sonrası kafada kabuk olur ki bu ekim sırasında olan kanama sonucu oluşan pıhtı ve yaralanmaya bağlı yara kabuğudur, yıkamayla 12-15 günde düzelir ürün kullanımı bu süreyi kısaltabilir.
Diğer kabuklanma sebepleri ise sedef hastalığı, yağlı egzama (seboreik dermatit), egzama, mantar ve yoğun kepektir. İyi temizlenmemesi sebebiyle birikip kabuk halini alır.
Sedef hastalığında pul pul keperme olur ki sebebi cildin yenilenme hızının çok artmasından kaynaklanır.
Yağlı egzamada sebep daha çok mantardır yine büyük parçalar halinde kepekler dökülür.
Egzama da ise sebep sıklıkla kullanılan temizlik yada kozmetik ürünleridir.
Her durumda sorun temelde cildin yenilenme hızının artması ve buna bağlı cilt değişiminde artıştır. Uygun sıklıkta ve doğru şampuanla kafadaki kabuklanmadan kurtulunabilir ve tekrarı engellenebilir.
Kafada kabuk çıkması durumunda şampuan tercihinde climbazol içeren şampuanlar seçilmelidir, sedef, yağlı egzama, egzama, mantar ve kepek şiddetli düzeylerdeyse climbazol içeren şampuanlara ek olarak kortizon içermeyen dermotto veya benzeri solusyonlar kullanılmalıdır.
Yıkama sırasında kabuklar agresif bir şekilde temizlenmemeli, aynı banyoda 2-3 defa yıkayarak iyice yumuşattıktan sonra kısmen temizlenmeli ve tam temizlik zamana yayılmalıdır.

kafada kabuklanma sebepleri

kafada kabuk çıkması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.